MasterPass - Vanliga frågor och svar

Vad är MasterPass?
MasterPass är en digital plånbok från MasterCard som gör det enkelt, snabbt och säkert att handla med kort på nätet. MasterPass sparar både kort- och leveransuppgifter, vilket gör det smidigt att handla på nätet. Med MasterPass handlar du bekvämt med några få klick.

Vilka kort kan användas i MasterPass?
Du kan använda bankkort, betal- och kreditkort samt prepaydkort från MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover och Visa.

Hur använder man MasterPass när man handlar på nätet?
När du är i kassan hos en e-handlare som stödjer MasterPass, och ska betala, klickar du på knappen "Buy with MasterPass". Sedan loggar du in med ditt Mobila BankID och väljer det kort som du vill betala med. Du väljer också den adress som varan ska skickas till. Efter det bekräftar du dina kort- och leveransuppgifter, och sedan är köpet genomfört. Saknar du ett kort eller en adress så kan du enkelt lägga till dessa i MasterPass.

Är det säkert att använda MasterPass?
MasterPass är en säker lösning, eftersom man använder Mobilt BankID, för att logga in i plånboken. Det är av högsta prioritet att skydda personliga information som sparas hos MasterPass.

Måste man betala för att använda MasterPass?
För konsument är MasterPass gratis för närvarande. Det kostar alltså ingenting att använda MasterPass. För e-handlare gäller transaktionsavgift som för en vanlig kortbetalning.

Hur kommer man i kontakt med kundtjänst hos MasterPass?
Du som är e-handlare och är befintlig eller blivande kund hos Mondido, kan mejla in dina MasterPass frågor till oss på help@mondido.com, medan konsument kan kontakta sin bank (där MasterPass skaffades). MasterPass har ingen egen kundtjänst.

Läs mer om MasterPass hos Nordea

Läs mer om MasterPass hos ICA Banken

Läs om MasterPass hos SEB

Läs om MasterPass hos Swedbank

Vilka webbläsare stödjer Masterpass?
MasterPass fungerar med alla nyare webbläsarversioner , såsom Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer 9+. Surfplattor och mobila enheter som använder iOS 6+ eller Android stöds också.