MasterPass - Vanliga frågor och svar

Vad är Masterpass?
Masterpass är en digital plånbok från MasterCard som gör det enkelt, snabbt och säkert att handla med kort på nätet. Masterpass sparar både kort- och leveransuppgifter, vilket gör det smidigt att handla på nätet. Med Masterpass handlar du bekvämt med några få klick.

Vilka kort kan användas i Masterpass?
Du kan använda bankkort, betal- och kreditkort samt prepaidkort från MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club, Discover och Visa.

Hur använder jag Masterpass när jag handlar på nätet?
När du ska betala hos en e-handlare som stödjer Masterpass klickar du på knappen "Buy with Masterpass". Logga in med ditt Mobila BankID, välj det kort du vill betala med och den adress varan ska levereras till. Bekräfta dina kort- och leveransuppgifter för att genomföra köpet. Saknar du ett kort eller en adress så kan du enkelt lägga till dessa i Masterpass.

Är det säkert att använda Masterpass?
Masterpass är en säker lösning eftersom Mobilt BankID används för att logga in i plånboken. Att skydda din personliga information är av högsta prioritet i ditt MasterPass.

Måste jag betala för att använda Masterpass?
Masterpass är för närvarande gratis för konsumenter. Det kostar alltså ingenting att använda MasterPass. För e-handlare tas en transaktionsavgift som för en vanlig kortbetalning.

Hur kommer jag i kontakt med kundtjänst hos Masterpass?
Du som är e-handlare och är befintlig eller blivande kund hos Mondido kan mejla in dina Masterpass-frågor till oss på help@mondido.com. Som konsument kan du kontakta banken där Masterpass skaffades. Masterpass har ingen egen kundtjänst.

Vilka webbläsare stödjer Masterpass?
Masterpass fungerar med alla nyare webbläsare som Chrome, Firefox, Safari och Internet Explorer 9+. Surfplattor och mobila enheter som använder iOS 6+ eller Android stöds också.