Så skapar du betallänkar och kvittomail

Betal-länkar (PaymentLink) är ett smidigt sätt att få en länk med en betalning som du kan skicka till en kund för senare betalning. Betalningen förbereds i admin (  https://admin.mondido.com/payment-form) här behövs det fyllas i all information kring belopp, valuta, prenumerationer, betalsätt etc.

Den obligatoriska informationen som krävs är:

• Belopp, t.ex. 10.00
  • Valuta
  • Test- eller riktig transaktion
  • Omdirigering vid lyckad betalning
  • Omdirigering vid misslyckad betalning

Längst ned till höger på sidan finns en knapp för att skapa länken, "Skapa betallänk". Denna länk kan skickas via e-post, alternativt kan du använda sms/IM om du har stöd för det.

Fakturabetalningar

För att kunna göra fakturabetalningar via betallänkar behöver vi även skicka med "items", vilket hanteras via knappen "Lägg till poster".Items är en lista med produkter som till slut hamnar på en PDF eller pappersfaktura, det är viktigt att den informationen stämmer överens med dokumentationen.

Exempel:
Om kunden ska betala för två produkter, ska summan av dessa matcha "amount", dessa belopp valideras och kan orsaka fel om totalsummorna inte matchar.

[
 {"artno":"A test product","description":"Testing 123","amount":6,"qty":1,"vat":0,"discount":0},
 {"artno":"A test product2","description":"Testing 456","amount":4,"qty":1,"vat":0,"discount":0}
]

I exemplet ovan har vi ett totalbelopp på 10, det behöver stå i fältet "Belopp"

Kvitton
Om kunden skall få kvitto via e-post, behöver man då fylla i dennes e-postadress och eventuellt namn som metadata, så att vi sedan kan hämta upp det när meddelandet ska skickas. Klicka på knappen "Lägg till metadata" för att öppna editor och lägg in denna JSON-kod

{"name":"Kund kundsson", "email":"kund@emailadress.com"}

Läs mer här för exempel på kvitto-mail