Kritiska ärenden

Vad är ett kritiskt ärende?

Om ett eller flera betalsätt inte fungerar alls räknas det som ett kritiskt ärende. Ett kritiskt ärende kan även vara om en allvarlig säkerhetsincident inträffat, läs i det fallet sista punkten i denna guide om hur ni kontaktar oss.

För att undersöka om ert ärende är ett kritiskt ärende kan ni testa det genom att följa nedanstående punkter.

  • Har ni ett livekonto hos oss som vi satt upp avtal för och ni har integrerat det och vi har meddelat er att ni kan börja ta livebetalningar från era kunder? Om inte, räknas det inte som kritiskt. Om ja fortsätt att läsa hur ni kontrollerar om det är ett kritiskt ärende. 
  • Ni kan testa om era betalsätt fungerar genom att gå till "Betalformulär" i Mondidos admin. Där ändrar ni markeringen från "Testtransaktion" till "Riktig transaktion", scrolla sedan längst ner och klicka på "Skapa betalning". Då öppnas ert betalfönster och ni kan genomför en betalning, har ni flera betalsätt testa gärna att upprepa detta för alla betalsätt, men framförallt testa det betalsätt ni anser att ni har problem med. 
  • Misslyckas era betalningar när ni gör dessa? Om inte, räknas det inte som kritiskt och problemet kan ligga i er integration av er webbsida. Om ja fortsätt att läsa hur ni kontrollerar om det är ett kritiskt ärende. 
  • Misslyckas betalningen, testa gärna igen med ett annat kort, ett annat Swishnummer eller relevant för att säkerställa att det inte är ert betalmedel det är fel på. 
  • Har ni nu säkerställt att era betalningar inte lyckas skicka ett email till vår support med ämnet "Critical". Beskriv i mailet så noga ni kan vad som ni har problem med och vilka tester ni gjort. 

Om ert ärende är ett kritiskt ärende kommer Mondidos personal att hantera det så snabbt som möjligt. Skulle ert ärende inte vara ett kritiskt ärende enligt ovanstående kriterier kommer vår personal att hantera det som ett normalt supportärende.