Användare och rättigheter

Under "Användare" i admin hittar du en lista över vilka användare som finns på merchantkontot.

Du ser namnet på användaren och vilken mailadress den använder. Om du har tillräckligt med rättigheter blir användarnamnen länkar till sida för att ge rättigheter till användaren.

Bjuda in nya användare

Om du vill bjuda in en ny användare skriver du in användarens mailadress i fältet under "Lägg till administratör" och trycker sedan på "Bjud in"-knappen.

Har användaren ett Mondidokonto sedan tidigare dyker den direkt upp som användare i listan. Annars hamnar den i "Väntande inbjudningar"-sektionen och det skickas en inbjudan per mail till den angivna mailadressen med en länk att skapa ett Mondidokonto.

Maiet som skickas ut om mailadressen inte finns som Mondidoanvändare.

Mailet som skickas ut om mailadressen redan finns som Mondidoanvändare.

När användaren skapat ett Mondidokonto kommer hen att dyka upp i användarlistan.

Ta bort en användare

För att ta bort en användare tryck på X:et till höger om användaren i listan. (OBS: Kräver Super-rättigheter.)

Varning: se till att alltid ha minst en användare med Super-rättigheter.

När du trycker på X:et får du upp en bekräftelse ruta. (OBS: Rutan kan se lite annorlunda ut beroende på vilken webbläsare du använder.)

Tryck på "OK" för att bekräfta borttagelsen.

Användaren tas då bort ur listan.

Rättigheter

Om du har Super-rättigheter kan du trycka på en användares namn i användarlistan för att komma till sidan för rättigheter för den användaren.

Här visas vilka rättigheter användaren i fråga har. För att ge användaren mer rättigheter kryssar du i en av read, edit eller super som inte redan är ikryssad. För att ta bort rättigheter kryssar du ur en som var ikryssad sen tidigare.

Nedan listas vad de olika rättigheterna ger tillgång till:

Read: Kan se dashboard och transaktioner (men inte göra återbetalningar). Kan skapa raportmallar och ta ut rapporter.

Edit: Kan se onboarding, integration och användare. Har möjlighet att göra återbetalningar på transaktioner.

Read+Edit: Kan se och skapa Planer. Kan se och skapa templates för Webhookar. Kan se och använda Betalformulär för att skapa betalningar från admin.

Super: Kan bjuda in nya användare.

Extra som inte har med rättigheter att göra men finns på denna sida:

Get e-mail alerts: skickar ut mail om misslyckade webhookar till användarens mailadress.

Prenumerationer: lägga till att användaren prenumererar på daglig rapport över transaktioner som gjorts under dagen innan. Om inga transaktioner gjorts under dagen skickas ingen rapport ut.