VIlka krav finns det för att få sälja varor eller tjänster på nätet?

Det finns vissa krav på dig som e-handlare för att du ska få sälja varor eller tjänster på nätet. Vissa krav ställs av kortbolag, vissa av EU, och även inlösare och fakturabolag kan ha sina egna krav. Förutom gällande lag (och att vissa branscher inte tillåts av alla inlösare), är dessa de krav som förekommer:

1. Signerat avtal från leverantören av tjänsten (t.ex. inlösenavtal för kortbetalningar)*
  2. Webbsidekrav (t.ex. att användarvillkor och företagsinformation ska finnas på sajten)
  3. Kopia på ID för firmatecknare (ibland även för alla som äger 25%)
  4. Skärmdump från din bank
  5. Personnummer och adress för personer som äger 25% eller mer av bolaget (enligt EU-regler mot penningtvätt)
  6. För enskild firma kan registreringsbevis krävas

*Mondido hjälper till i alla avtalsfrågor och du behöver inte vända dig till tredje part.