Vad anger man under leveranstid?

När du signerar ett avtal för kortbetalningar genom oss behöver vi viss information från dig – bland annat hur lång leveranstiden är. Det är något du även behöver ange i dina användarvillkor. Leveranstiden är den tid från det att kunden betalar tills dess att du skickar varan, men räknas på olika av olika inlösare och kortbolag, beroende på om det är en tjänst eller vara som ska levereras.

Leveranstid för varor
Leveranstiden en vara är den tid från det att betalningen tagits emot till dess att varorna skickas iväg från t.ex. lagret. Alltså inte tiden tills kunden tagit emot varan. Om leveranstiden varierar går det bra att skriva ett genomsnitt på din hemsida, men hänvisa gärna kunden att läsa mer om den specifika leveranstiden under varje produkt.

Leveranstid för tjänster
Leveranstiden för en tjänst räknas ofta, enligt inlösaren, när tjänsten är fullt förbrukad. T.ex. om du säljer månadsprenumerationer av en musiktjänst, är leveranstiden räknad efter sista dagen i månaden, alltså 30 dagar. Detta eftersom konsumenten har rätt att få hela köpesumman tillbaka från inlösaren om du av någon orsak inte kan leverera tjänsten i sin helhet.

Leveranstid i användarvillkor
Det är viktigt att du anger ditt företags leveranstid i de användarvillkor som kunden godkänner vid köpet. Skickar du din vara inom 24 timmar, skriver du att leveranstiden är en dag, men du kan även för tydlighetens skull skriva hur lång tid det tar innan kunden får varan, t.ex. 2–3 dagar.