Vilka avtal behövs för Mondido?

Det går bra att integrera och utvärdera Mondidos lösning utan avtal och förbindelser, men för att ta emot riktiga betalningar behöver du signera avtal. Vårt mål är att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att komma igång med betalningar genom oss, och därför gör vi vårt bästa för att hjälpa dig tills dess att pengarna rullar in på ditt konto, och givetvis vidare när du är kund hos oss.

Kortbetalningar
För kortbetalningar skickar vi ett ifyllt avtal till dig för signering. Detta är för inlösande bank som kommer att dra pengar från kundens konto och betala ut pengarna till ditt företagskonto. Du behöver även skicka in vissa dokument så som ID på firmatecknaren som signerar avtalet och skärmdump från bankkontot. Och om det är någon/några som äger mer än 25% av bolaget behöver vi även personnummer och adress på dessa (detta är krav från kortbolag och i vissa fall EU på grund av regler kring penningtvätt).

Webbsidan
Det finns även vissa krav, så kallade webbsidekrav, som behöver finnas på plats för att få sälja med kort. Du behöver bland annat ha användarvillkor som anger ångerrätt och leveransvillkor, och företagsinformation så som organisationsnummer och kontaktuppgifter. Du behöver även en kryssruta (checkbox) där dina kunder aktivt kryssar för att de godkänner dina köpvillkor innan de slutför sitt köp. Om din webbshop inte är klar, går det bra att skicka skärmdumpar, eller inlogg till en dold sida.

Avtalshanteringstid
Efter att vi har fått in alla uppgifter från dig, tar det några dagar beroende på mängden avtal som ligger på kö, innan ditt avtal är klart och vi kan aktivera ditt konto för riktiga betalningar. Det är bra om du redan då har några lyckade testbetalningar så att vi ser att allt fungerar på din sida.

För att komma igång med livebetalningar, behöver du registrera dig på Mondido och när du är inloggad fyller du i vår Onboarding-guide här. Då hjälper vi dig igång.

Kom ihåg att Mondido står för transparenta kostnader, inga bindningstider och ingen startavgift.