Hur aktiverar jag kortbetalningar?

För att komma igång med livebetalningar behöver du registrera dig på Mondido och fylla i vår Onboarding-guide. När du gjort det hjälper vi dig igång!

Kortbetalningar
För att kunna aktivera kortbetalningar i din shop behöver vi få in ett signerat avtal från dig. Det är färdigt ifyllt och skickas ut från oss när du färdigställt din onboarding. Avtalet är till inlösande bank som hanterar transaktionen från kundens konto och utbetalningen till ditt företagskonto. För att färdigställa ditt avtal behöver vi få in dokument som ID-handling på firmatecknaren och en skärmdump från bankkonto. Äger någon/några mer än 25% av bolaget behöver vi även personuppgifter till dessa. Uppgifterna är krav från kortbolag, och i vissa fall från EU, på grund av regler kring penningtvätt. Alla dokument du behöver skicka in framgår i vår onboarding

Webbsida
Det finns även krav för vad din hemsida behöver innehålla för att du ska få ta betalt via kort. Bland annat behövs tydliga användarvillkor som anger ångerrätt och leveransvillkor. Du behöver också visa upp företagsinformation som organisationsnummer och kontaktuppgifter. Dessutom behövs en kryssruta (checkbox) där dina kunder aktivt kryssar i att de godkänner köpvillkoren innan de slutför sitt köp. Om din hemsida inte är fullständig än, kan du skicka in skärmdumpar från shoppen till oss, eller inlogg till en dold sida.

Avtalshanteringstid
När vi fått in alla nödvändiga uppgifter, tar det några dagar för oss att hantera ditt avtal och aktivera ditt Mondido-konto för riktiga betalningar. Det är bra om du under den här tiden ser till att du har fått igenom några lyckade testbetalningar, så vi kan se att allt fungerar som det ska i din shop.

Det går bra att integrera och utvärdera Mondidos lösning utan avtal och förbindelser, men för att du ska kunna börja ta emot faktiska betalningar behöver du signera avtal.

Vårt mål är att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att komma igång med betalningar genom oss. Därför gör vi vårt bästa för att hjälpa dig tills pengarna rullar in på ditt konto, och givetvis fortsatt när du är kund hos oss!

Kom ihåg att Mondido står för transparenta kostnader, utan bindningstider och startavgift.