Hur skapar jag ett kvitto?

Genom Mondido kan du skapa ett kvitto som automatiskt skickas med e-post till kunden efter ett lyckat köp. Den här guiden förklarar hur du gör.

Kvittot skickas ut av en webhook (du kan läsa mer om webhookar här). Logga in i Mondidos admin. Följ sedan stegen här under för att skapa webhooken som skickar ut kvittot:

1. Klicka på "Webhookar" i vänstermenyn i Mondidos admin:

2. Välj "Kvitto" i rullgardinsmenyn där det nu står "Välj typ":

3. Välj "Efter lyckad betalning" i nästa meny:

4. Avsändare är den mailadress som kunden ser att kvittomailet skickas från:

Man kan lägga till egna mailadresser under Integration → Appar → E-postadresser.

5. Skriv in kod för att hämta kundens e-postadress från transaktionsobjektet:

Vad du ska skriva här beror på hur metadatan för just dina transaktioner är uppbyggd. Några exempel:
- Om du använder Shopify: {{ transaction.metadata['order']['customer']['email'] }}
- Om du använder WooCommerce: {{ transaction.metadata['customer']['email'] }}
- Om du använder API är det du själv som bygger upp metadatan.
Om du är osäker , använd: {{ transaction.payment_details.email }}

Här är en guide som beskriver hur man gör för att hämta data ur transaktionsobjektet

6. Under "Ämne" skriver du in det du vill att kunden ska se i ämnesraden för kvittomailet, exempelvis "Din betalning":

7. Innehållet är det mail som skickas till kunderna när en lyckad betalning genomförts. Detta bygger upp själva kvittot.

Du kan editera koden om du vill ändra hur kvittot ser ut.

Exempel på parametrar som kan vara bra att ha med:

- Belopp {{ transaction.amount }}
- Moms {{ transaction.vat_amount }}
- Valuta {{ transaction.currency }}
- Kortnummer {{ transaction.card_number }} (är maskerat)
- Namn: {{ transaction.metadata['customer']['name' ] }} (kräver metadata i matchande format)
- E-post: {{ transaction.metadata['customer']['email'] }} (kräver metadata i matchande format)
- Produkt: {{ transaction.metadata['products']['0']['description'] }} (kräver metadata i matchande format)

Om du har frågor eller behöver hjälp med att få med de parametrar du vill kan du kontakta oss på help@mondido.com. Vi hjälper dig gärna att skapa kvittot precis som du vill ha det.

Mailet skulle kunna se ut på följande sätt:

<h1>Hej {{ transaction.metadata['customer']['name'] }}!</h1>
<p>
Tack för din betalning för {{ transaction.metadata['product']['name'] }}, vi har nu debiterat ditt kort {{ transaction.card_number }} på {{ transaction.amount }} {{ transaction.currency }} (varav {{ transaction.vat_amount }}, moms)
</p>
<p>
  Varma hälsningar,</br>
  Shoppen.com
</p>

8. Bekräfta med knappen "Skapa webhook template":

Testa kvittot

För att testa ditt kvitto, gå till Betalformulär och genomför en testtransaktion:

Du skall nu få ett email med ett kvitto.