Guide för integration av Mondido i Shopify

Kom igång med Mondido i Shopify.

Följ dessa enkla stega för att komma igång med Mondido i din Shopify butik.

1. Registrera dig för ett konto hos  Mondido här.

Namnge shopen med namnet på din webbshop.

2. Logga in på ditt Shopify konto och gå till  den här sidan hos Shopify för att hitta Mondido som betallösning.

3. Nu har du kommit till en sida hos Shopify där du väljer betalmetod. Under kategorin "Alternative payments" letar du fram Mondido Payments i listan.

4. Fyll sedan i ditt Merchant ID och ditt Secret som du hittar under inställningar i ditt Mondido-konto

5. När du har hämtat ditt Merchant ID och Secret hos Mondido, fyller du i "Merchant ID" och "Secret" hos Shopify. Passa även på att markera aktuella loggor.

6. Se till att klicka i “ Use test mode” annars kommer det inte gå att göra testbetalningar.

Kortnummer för testbetalningar hittar du här i  Mondidos tekniska dokumentation. Testa gärna ordentligt för att se att allt fungerar som det ska på din sida.

Det är sedan viktigt att klicka ur testläge inne i Shopify när vi på Mondido informerar om att allt är klart för att gå live annars kommer det inte att fungera med live transaktioner.

Klicka på länken här nedanför för att komma direkt till inställningarna för betalningar i Shopify.  Gå till Shopify-inställningarna

7. För att integrationen ska fungera måste du koppla ditt Shopifykonto i vårt admin. Det gör du genom att skriva ert Shopifynamn (OBS det ska skrivas in utan http://). Se nedan

8. För att kunna fånga belopp och göra återbetalningar i Shopify så måste ni välja ett API-lösenord här.

Gå in i Shopify och lägga till det API-lösenord du valt under "Apps" och sedan klicka på "Mondido Paystation". Där måste ni också lägga in ditt merchant ID.

9. Nu är det bara att sätta igång och testa. Så här ser det ut innan din kund skickas vidare till Mondidos betalfönster.

10. Klart!

Vi har även flera olika moduler till Shopify om du har flera olika betalsätt. Du kan läsa mer om det  här.

Det går bra att designa ett betalfönster utefter ditt tycke och smak, detta gör du i Mondidos admin.

Vårt default-utförande är enbart ett exempel, och det är helt upp till dig hur du vill att betalfönstret ska se ut, och du kan även lägga till din logga och egen profil.

När du är inloggad hos oss, kan du designa ditt betalfönster på den här sidan.