Integrera Mondido i WooCommerce

1.     Skapa ett konto hos Mondido om du inte redan har ett.

2.     Ladda ner vårt plugin för WooCommerce. Klicka på "Clone or Download" och välj "Download zip".

3.     Ladda upp filen i ditt WooCommerce genom att klicka på "Tillägg", "Lägg till nytt" och följa instruktionerna.

4.     Se till att Mondidos plugin är aktiverat. Står det "Inaktivera", som på bilden, är ditt plugin aktiverat och inget behöver ändras.

5.     Gå till "Inställningar" under WooCommerce och välj "Betalningar".

6.     Aktivera den eller de betalmetoder du använder genom Mondido.

7.     Gå in i "Inställningar" för varje aktiverat betalssätt. Under bilden hittar du en förklaring till varje punkt.

7.1.     Aktivera Mondido och gör det synligt i din kassa.

7.2.     Här skriver du in dina uppgifter från Mondidos admin. API-lösenord väljer du själv och det är viktigt att du anger samma lösenord i Mondidos admin.

7.3.     Aktivera testläge. När du får information från Mondido om att ditt konto ligger live, avaktiverar du testläget.

7.4.     Markera rutan om du manuellt vill styra när pengarna ska dras från kundens konto. Vid köp läggs en reservation på betalningen, som dras när du manuellt väljer det. Var uppmärksam på att en reservation på kundens konto släpper inom 3–6 dagar.

Markerar du inte rutan, dras betalningen automatiskt i samband med att kunden slutför sin order och genomför köpet.

7.5.     Välj de loggor du vill ska synas i kassan. Har du kortbetalning via Mondido ska du välja Visa, Visa Electron, Mastercard och Maestro. Erbjuder du fler betalsätt, exempelvis Swish, kan du även markera dessa här, eller välja att aktivera en helt egen modul för Swish (se punkt 6).

7.6.    Fyll i de beskrivningar du vill att kunden ska se i kassan.

Glöm inte att spara dina ändringar när du är klar.

8.     Du behöver göra dessa inställningar för alla betalsätt du aktiverat.

9.     När du gjort klart dina inställningar kan du genomföra ett testköp. Testuppgifter till testköp finns här. Det är möjligt att testköpa med kort som förvalt alternativ. Vill du genomföra ett testköp med faktura, kontakta oss på help@mondido.com.