Integrera Mondido i WooCommerce

1.     Skapa ett konto hos Mondido här.

2.     Gå till vår sida för plugins här. Klicka på "Clone or Download" och välj "Download zip"

3.     Ladda upp filen i ditt WooCommerce genom att först klicka på "Tillägg" sedan på "Lägg till nytt" och följ instruktionerna.

4.     Se till att Mondidos plugin är aktiverat. Om det står "Inaktivera" som på bilden är det aktiverat och du behöver inte ändra.

5.     Gå till inställningar för betalningar genom att följa de röda markeringarna i bilden nedan.

6.     Aktivera en eller flera av Mondidos moduler beroende på vilka betalsätt du har genom Mondido och hur du vill att det ska se ut i din kassa.

7.     Gör dina inställningar för varje modul du aktiverat. Under bilden hittar du förklaring för varje punkt.

1. Här aktiverar du Mondido så det blir synligt i din kassa
  2. Här skriver du in dina uppgifter som du hittar i Mondidos admin, API-lösenord väljer du själv och det är viktigt att du anger samma lösenord i Mondidos admin.
  3. Här väljer du att markera att du vill ligga i testläge. Du ska ligga i testläge ända tills du får information från Mondido att ditt konto är live och du kan aktivera liveläge.
  4. Här kryssar du i om du vill styra manuellt när pengarna ska dras från din kunds konto. (Pengarna kommer att reserveras och dras sedan när du manuellt väljer att de ska dras. Tänk på att en reservation på kundens konto släpper inom 3-6 dagar). Har du inte markerat här dras pengarna automatiskt från din kunds konto i samband med att de slutför sin order och genomför betalningen.
  5. Här väljer du vilka loggor som du vill ska synas i kassan. Har du kortbetalning via Mondido är det med standardavtal Visa, Electron, Mastercard och Maestro du ska markera. Har du fler betalsätt, t ex Swish, kan du antingen markera det här eller välja att aktivera en egen modul för Swish (se punkt 6).
  6. Här kan du skriva in egna beskrivningar som syns i din kassa, prova dig gärna fram vad som du tycker passar för dig.

När du är klar med allt så sparar du alla ändringar.

8.     Gör nu dessa inställningar för alla moduler om du har aktiverat mer än en modul.

9.     När du gjort klart dina inställningar kan du testa att göra köp i testläge. Det är möjligt att göra testköp med kort som default, behöver du även möjlighet att testa faktura så kontakta oss på help@mondido.com. Du hittar testuppgifter för testbetalningar här.