Integrera Mondido i WooCommerce


1. Skapa ett konto hos Mondido om du inte redan har ett. 

2. Ladda ner vårt plugin för WooCommerce. Klicka på "Code" och välj "Download ZIP".

4. Klicka på "Ladda upp tillägg" för att ladda upp filen i ditt WooCommerce.

6.Se till att Mondidos plugin är aktiverat. Står det "Inaktivera", som i bilden, är ditt plugin aktiverat och inget behöver ändras. Klicka INTE på "Inaktivera". Titta bara så det står.

7. Gå till "WooCommerce" (1) i menyn till vänster, gå till "Inställningar" (2) och välj "Betalningar" (3). Här skall du kunna se de installerade Mondido betalsätten.

9.B.Fyll i de beskrivningar du vill att kunden ska se i kassan.

9.C. Här skriver du in dina uppgifter från Mondidos admin. API-lösenord väljer du själv, men det är viktigt att du angett samma lösenord både här och i Mondidos admin

9.D. Aktivera testläge. När du får information från Mondido om att ditt konto ligger live, avaktiverar du testläget.

9.E. (Notera: detta gäller bara betalsätt där pengar kan reserveras, t.ex. kort.) Markera rutan om du manuellt vill styra när pengarna ska dras från kundens konto. Vid ett köp görs en reservation av pengarna på kundens konto, sedan kan de dras när du manuellt väljer det. Var uppmärksam på att en reservation släpper av sig själv inom 3–6 dagar.  Markerar du inte rutan, dras betalningen automatiskt i samband med att kunden slutför sin order och genomför köpet.

9.F. (Notera: detta fält existerar enbart för vissa betalsätt.) Markera rutan om du vill ge kunder möjlighet att spara kort. Detta fordrar att du har stöd för sparade kort i ditt inlösenavtal.

9.G. (Notera: detta fält existerar enbart för vissa betalsätt.) Välj de loggor du vill ska synas i kassan. Håll ner CTRL på PC eller ⌘ på Mac för att välja flera. Glöm inte att trycka på den blåa knappen "Spara ändringar" när du är klar.

10. Om du ska ha prenumerationer, följ guiden Prenumerationer i WooCommerce.

11.När du gjort klart dina inställningar kan du genomföra ett testköp. Uppgifter för testkort till testköp finns här. Vill du genomföra ett testköp med faktura, kontakta oss på help@mondido.com.