3D Secure

Kortbetalningar med 3D Secure

3D Secure är en säkerhetslösning som har tagits fram av kortbolagen Visa och Mastercard. De flesta kort från de flesta länder är aktiverat för 3D Secure. Vid ett köp över internet, där e-handlaren har aktiverat 3D Secure hos sin betalleverantör, triggas då en autentisering med 3D Secure automatiskt. Om e-handlaren inte har aktiverat 3D Secure går det oftast bra att betala med ett kort som inte har 3D secure, men om den kortutgivande banken kräver att alla köp görs med 3D Secure, kan det hända att man inte kan betala alls eller att man behöver logga in i sin internetbank för att tillåta köp utan 3D Secure tillfälligt.

Möjliga 3D Secure-inställningar hos Mondido, dynamisk 3D Secure

Hos Mondido kan du välja mellan en rad olika inställningar för 3D Secure. Detta kallas även för dynamisk 3D Secure. Här kommer några tips om några inställningar som kan vara bra att känna till beroende på din verksamhet.Observera att om du vill tillåta kortköp utan 3D secure, är det viktigt att kolla med Mondido först, eftersom det kan vara ett krav från inlösande bank att alla köp går över 3D Secure.

Tips på 3D Secure-inställningar

•      Aktivera 3D Secure för vissa kort (t.ex. Nordea)
  •      Aktivera 3D Secure för belopp som överstiger en viss summa
  •      Aktivera 3D Secure för vissa produkter
  •      Aktivera 3D Secure för vissa länder
  •      Aktivera 3D Secure för köp med viss fraud scoring
  •      Neka köp utan 3D Secure
  •      Neka köp utan 3D Secure och erbjud ett annat betalsätt

Fördelar med 3D Secure

3D Secure tillåter en kortinnehavare att autentisera sig när de betalar online, vilket ger följande fördelar.
  1. Kortinnehavaren är trygg med att kortet inte används utan tillstånd.
  2. E-handlare skyddas från bedrägeri och kan tillhandahålla produkter och tjänster utan dröjsmål eller merkostnader
  3. Banker kan se att transaktionen har autentiserats och är mer benägna att godkänna transaktionen, vilket underlättar för kortinnehavaren.