Hur aktiverar jag Multifaktorautentisering?

För att göra ditt konto på Mondido säkrare kan du aktivera en mera avancerad inloggning än det vanliga, användarnamn och lösenord. Du kan lägga till multifaktorautentisering, vilket innebär att du lägger på flera kontroller till inloggningen för att säkerställa att åtkomsten till ditt konto blir extra säkert. Multifaktorautentisering eller MFA kan ske genom ett extra sms, telefonsamtal eller att du använder en MFA-app.

Här följer information om hur du gör för att lägga till multifaktorautentisering genom en MFA-app.

Så här lägger du till multifaktorautentisering på Mondido

1. Ladda ner en MFA-app till din smartphone, t.ex.:
    1. Google Authenticator
    2. Microsoft Authenticator
    3. Authy
  2. Gå till vår sida för MFA i Mondidos admin
  3. Skanna QR-koden som du hittar på sidan med din MFA-app
  4. Skriv in siffer-koden från appen, och klicka på knappen i admin

(Kom ihåg att kolla kontrollera att tiden är synkad mellan appen och din dator eller plattformen som du loggar in ifrån)

När du loggar in i fortsättningen öppnar du upp och hämtar en kod från appen som du fyller i efter att du loggat in med användarnamn och lösenord. Om du vill avaktivera MFA, kan du göra det på samma sida där du aktiverade MFA i admin.

Se gärna vår film om hur du aktiverar MFA.