Hur aktiverar jag Multifaktorautentisering?

För att göra ditt konto på Mondido säkrare kan du aktivera en mer avancerad inloggning. Du kan lägga till multifaktorautentisering, vilket innebär att du lägger på flera kontroller till inloggningen för att säkerställa att åtkomsten till ditt konto blir extra säkert. Multifaktorautentisering eller MFA kan ske genom ett extra sms, telefonsamtal eller att du använder en MFA-app.

Så här lägger du till multifaktorautentisering på Mondido genom en MFA-app.

1. Ladda ner en MFA-app till din smartphone, t.ex.:
    1. Google Authenticator
    2. Authy
  2. Gå till vår sida för MFA i Mondidos admin.
  3. Skanna QR-koden på sidan med din MFA-app.
  4. Skriv in siffer-koden från appen, och klicka på knappen i admin.

(Kom ihåg att kontrollera att tiden är synkad mellan appen och din dator eller plattformen som du loggar in ifrån.)

När du loggar in i fortsättningen, öppnar du appen och hämtar en kod som du fyller i efter att du loggat in med användarnamn och lösenord. Om du vill avaktivera MFA, kan du göra det på samma sida där du aktiverade MFA i Mondido admin.

Säkerställ att du har förvarat din åtkomst till din MFA-app på ett sätt så att du alltid kan komma åt den. Om du inte längre kommer åt dit MFA-app innebär det att du inte kan logga in på Mondido.