Så kommer du igång med Swish

Swish, eller Swish Handel, är ett av Sveriges mest populära betalsätt för e-handel. Med Swish kan du ta emot betalningar från över 6 miljoner svenskar. Pengarna dyker upp på ditt bankkonto direkt när kunden genomfört betalningen. Du kommer enkelt igång med Swish genom att följa vår guide nedan.

Så kommer du igång med Swish hos Mondido

1. Öppna ett Swish Handel-konto hos din bank. Svensk bank krävs.
  2. Se till att du fullföljt integrationen av din e-handel hos Mondido och genomfört lyckade testbetalningar. Först då kan vi hjälpa dig integrera Swish som nytt betalsätt.
  3. Först behöver du skapa ditt Swishcertifikat (öppnas i ny flik).

4. Klicka på "Skapa CSR". Informationen på denna sida behöver du längre fram, så se till att inte klicka bort eller stänga den. (Om sidan inte laddar – vänta en kort stund. Dyker ingen information upp i fälten kan du ladda om sidan. Om sidan inte lyckas att ladda kan du prova en annan webbläsare.)

5. Gå till Swish hemsida för att skapa ditt certifikat. Fyll i dina uppgifter för att logga in, var uppmärksam på att ditt personnummer ska fyllas i med alla 12 siffror, och att organisationsnumret ska skrivas utan bindestreck.

6. När du skapat certifikatet hos Swish går du till "Integration" i Mondidos admin och fliken "Swish". Skriv in ditt in Swish-nummer och klistra in det certifikat du fått hos Swish. Klistra även in den key och det lösenord du fick på sidan där du skapade din CSR. Spara dina ändringar.
  7. Du behöver genomföra en betalning för att aktivera Swish och se att allt fungerar. OBS! För att kunna genomföra detta steg måste din shop ligga live hos Mondido. Ligger den inte live kan du maila oss på salessupport@mondido.com, så hjälper vi dig.

Gå till " Betalformulär" i Mondidos admin. Klicka i att du vill genomföra en "Riktig transaktion". I fältet "Summa" låter du det stå 1.00 och i fältet "Valuta" väljer du SEK. Klicka på "Skapa betalning". I fönstret som öppnas väljer du fliken "Swish", skriver in ditt mobilnummer och väljer "Betala". Nu ska din betalning genomföras. (Kan du inte klicka i "Riktig transaktion" kan du kontakta oss på salessupport@mondido.com.)

Genomförs inte betalningen är det något problem med uppsättningen av Swish. Kontrollera att du angett rätt Swish-nummer och att det certifikat du klistrat in i Mondidos admin är skapat med den CSR din key tillhör. Certifikat och key ska vara skapade vid samma tillfälle för att det ska fungera. Om betalningen fortfarande inte går igenom efter att du kontrollerat dina uppgifter, kontakta oss på help@mondido.com.

Var uppmärksam på att det INTE är möjligt att genomföra testbetalningar med Swish. Vid försök kommer fel uppstå, men pengar kommer ändå att dras från ditt konto.
  8. Grattis, du kan nu ta betalt med Swish!