Så kommer du igång med Swish

Ett av Sveriges mest populära betalsätt är Swish för e-handel, även kallad Swish Handel. Med Swish kan du ta emot betalningar från över 6 miljoner svenskar och pengarna dyker upp på ditt bankkonto genast efter att kunden har genomfört betalningen. Det är enkelt att komma igång, följ bara vår guide nedan.

Så här kommer du igång med Swish

1. Öppna ett Swish Handel-konto hos din bank. Kräver ett konto i en svensk bank.
  2. Maila oss på salessupport@mondido.com och meddela att du vill komma igång med Swish så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.
    För att vi ska kunna lägga upp så du kan integrera Swish behöver du ha integrerat din e-handel klart hos Mondido och gjort testbetalningar.
    (Är du redan igång med din webbshop hos Mondido behöver du inte göra testbetalningar)
  3. När vi meddelar dig att det är aktiverat går du hit för att skapa ditt Swishcertifikat

4. Klicka på den blå knappen "Skapa CSR", informationen på denna sida behöver du längre fram så se till att inte klicka bort sidan. (Om sidan inte laddar vänta en kort stund, om det inte dyker upp information i fälten ladda om sidan. Om du inte lyckas få det att ladda prova gärna en annan webbläsare)

5. Gå till Swish sida för att skapa certifikat.

6. När du skapat certifikatet hos Swish går du till "Integration" i Mondidos admin och till fliken "Swish". Där skriver du in ditt Swish-nummer, klistrar in det certifikat du fick hos Swish. Du klistrar även in det som står under "Key" på sidan där du skapade din CSR samt det lösenord du har på den sidan. Klicka sedan på att spara.

7. Nu behöver du göra en betalning för att se att det fungerar och för att ditt Swish ska komma igång. OBS, för att göra detta steg måste din shop ligga i liveläge hos Mondido. Om den inte gör det så maila oss på salessupport@mondido.com. Gå till "Betalformulär" i Mondidos admin. Klicka i att du vill göra en "Riktig transaktion" i fältet "Summa" låter du det stå 1.00, se till att det står SEK i fältet för "Valuta". Klicka sedan på "Skapa betalning", i betalfönstret som öppnas välj fliken för "Swish" och skriv in ditt mobilnummer och klicka på "Betala". Nu bör din betalning genomföras. (Om du inte kan klicka i "Riktig transaktion" så kontakta oss på salessupport@mondido.com .
    Om betalningen inte genomförs är det något problem med din uppsättning. Kontrollera noga att du angett rätt Swish-nummer, att det certifikat du klistrar in är skapat med samma CSR som hör till den Key du klistrat in, dvs att du inte skapat de vid olika tillfällen. Om du kontrollerat detta och det fortfarande inte fungerar kontakta oss på help@mondido.com .

OBS! Du kan INTE göra testbetalningar med Swish. Om du försöker kommer det att uppstå ett fel, men det kommer ändå att dras pengar från ditt konto.
  8. Grattis, du kan nu ta betalt med Swish!