Så byter du Swish-certifikat

Swish byter leverantör av certifikat och det innebär att du som tidigare har satt upp Swish hos Mondido måste byta ut ditt Swish-certifikat för att Swish ska fungera i fortsättningen. Detta måste ändras innan den 29 juni annars upphör Swish att fungera i din webbutik. För att hjälpa dig på bästa sätt har vi gjort vissa ändringar hos oss för att det ska bli så enkelt som möjligt att byta certifikat. Här kommer en kort guide, om hur du går tillväga.
Följ nedanstående guide för att byta till ett nytt certifikat:
  1. Gå till vår guide för att skapa en ny CSR, du kommer till sidan genom att klicka här
  2. Klicka på den blå knappen "Skapa CSR", informationen på denna sida behöver du längre fram så se till att inte klicka bort sidan.

3. Följ steg 2 i vår guide.

4. När du skapat certifikatet hos Swish  kopierar du texten i fältet för certifikat och går till Integration i Mondidos admin och till fliken "Swish". Där byter du ut texten i fältet under "Här klistrar du in ditt certifikat" mot texten du kopierade hos Swish. I fältet "Klistra in din key här" klistrar du in texten som finns i rutan för "Key" i vår guide där du skapade din CSR. I fältet "Skriv in ditt lösenord här" skriver du det lösenord som användes i vår guide. Klicka sedan på att spara.

5. Nu behöver du göra en betalning för att se att det fungerar, gå till "Betalformulär" i Mondidos admin. Klicka i att du vill göra en "Riktig transaktion" i fältet "Summa" låter du det stå 1.00, se till att det står SEK i fältet för "Valuta". Klicka sedan på "Skapa betalning", i betalfönstret som öppnas välj fliken för "Swish" och skriv in ditt mobilnummer och klicka på "Betala". Nu bör din betalning genomföras. (Om du inte kan klicka i "Riktig transaktion" så kontakta oss på salessupport@mondido.com)
    OBS! Du kan INTE göra testbetalningar med Swish. Om du försöker kommer det endast att krascha men det kommer att dras pengar från ditt konto.

6. Grattis, du kan nu fortsätta att ta betalt med Swish!
  7. Om betalningen inte genomförs är det något problem med din uppsättning. Kontrollera noga att du angett rätt Swishnummer, att det certifikat du klistrar in är skapat med samma CSR som hör till den Key du klistrat in, dvs att du inte skapat de vid olika tillfällen. Om du kontrollerat detta och det fortfarande inte fungerar kontakta oss på help@mondido.com