Kritiska ärenden

Vad är ett kritiskt ärende?

Om ett eller flera betalsätt inte fungerar alls räknas det som ett kritiskt ärende. Ett kritiskt ärende kan även vara om en allvarlig säkerhetsincident inträffat, läs i det fallet sista punkten i denna guide om hur du kontaktar oss.

För att undersöka om ditt ärende är ett kritiskt ärende kan du testa det genom att följa nedanstående punkter.

  • Har du ett livekonto hos oss som vi satt upp avtal för och du har integrerat det och vi har meddelat dig att du kan börja ta livebetalningar från dina kunder? Om inte, räknas det inte som kritiskt. Om ja fortsätt att läsa hur du kontrollerar om det är ett kritiskt ärende. 
  • Du kan testa om era betalsätt fungerar genom att gå till "Betalformulär" i Mondidos admin. Där ändrar du markeringen från "Testtransaktion" till "Riktig transaktion", scrolla sedan längst ner och klicka på "Skapa betalning". Då öppnas ert betalfönster och du kan genomför en betalning, har du flera betalsätt testa gärna att upprepa detta för alla betalsätt, men framförallt testa det betalsätt du anser att ni har problem med. 
  • Misslyckas dina betalningar när du gör dessa? Om inte, räknas det inte som kritiskt och problemet kan ligga i din integration av din webbsida. Om ja fortsätt att läsa hur du kontrollerar om det är ett kritiskt ärende. 
  • Misslyckas betalningen, testa gärna igen med ett annat kort, ett annat Swishnummer eller relevant för att säkerställa att det inte är ditt betalmedel det är fel på. 
  • Har du nu säkerställt att dina betalningar inte lyckas skicka ett email till vår support med ämnet "Critical". Beskriv i mailet så noga du kan vad som du har problem med och vilka tester du gjort. Är det utanför kontorstid så ring även till vår Critical telefon på nummer +46 (0)812159700. 

Om ditt ärende är ett kritiskt ärende kommer Mondidos personal att hantera det så snabbt som möjligt. Skulle ditt ärende inte vara ett kritiskt ärende enligt ovanstående kriterier kommer vår personal att hantera det som ett normalt supportärende.