Integrera Mondido i Shopify

Nedan hittar ni en guide till hur ni integrerar Mondido i ert Shopify. Följ de olika stegen och tänk på att göra ALLA steg.

Standardgateway

standardgateway

Integrationsinstruktioner

Följ dessa steg för att komma igång med Mondido i er Shopify-butik.

1. För att ni ska kunna ta livebetalningar måste ni ha ett Mondidokonto och nödvändiga avtal för olika betallösningar. Om ni inte redan har ett konto hos Mondido, läs här hur ni kommer igång.
  2. Logga in på ert Shopify-konto
  3. Klicka på "Inställningar" i ert Shopify (längst nere till vänster).

4.  Gå in på "Betalningar".

5. Klicka på "Lägg till betalningsmetoder".

6. Klicka på "Sök efter leverantör" och skriv in Mondido Payments i sökrutan.

7. Aktivera genom att klicka på knappen "Aktivera".

8. När ni klickat på "Aktivera" kommer man hit och behöver fylla i Merchant ID och Secret i inställningarna för att det ska fungera och kopplas mot ert konto.

9. Merchant ID och Secret hittar man under fliken API integration i Mondidos admin.

10. Ni behöver även se till att de logotyper som ni väljer är för olika betalsätt är rätt, är ni osäkra kontakta vårt Onboarding Team så hjälper de er med vilka logotyper ni bör välja. Nedan ser ni alternativ på olika betalsätt som kan vara aktuella att ni ska markera.
  11. När ni fyllt i MerchantID, Secret, markerat rätt logotyper för de betalsätt ni har, kryssa för "Aktivera testläge"  och klicka på att aktivera Mondido Payments.

12. Man behöver även koppla ihop sin Shopifyshop med Mondido för att kunna använda betalsätten. Detta gör man genom att logga in i Mondidos admin. Skriv in ert Shopifynamn (något liknande minshop.myshopify.com), skriv inte in http://. Klicka på "Installera". mondido-admin-integrationer
  13. Ni kommer då att installera vår PayStation-app. Godkänn installationen genom att klicka på knappen "Installera olistad app". installera-app
  14. Gå sedan till Shopify, gå till "Appar" i Shopifys meny och kontrollera att ni har Mondido Payments installerat.shopify-menyshopify-appar
  15. Nu ska ni göra testbetalningar. Se till att ni har klickat i att "Aktivera testläge" för Mondido Payments, annars kommer det inte gå att göra testbetalningar (se bilden i steg 11). För testbetalningar kommer ni enbart att se kortbetalning i ert betalfönster oavsett om ni valt kortbetalning,  Swish eller något annat betalsätt. Detta kommer att ändras när ni börjar ta livebetalningar. En guide för hur ni gör testbetalningar hittar ni här: Testbetalningar
  16. Exempel på hur du gör en testbetalning i ditt Shopify:
    - Lägg en vara från er shop i er kundkorg.
    - Gå vidare till kassa och fyll i namn, adress osv.
    - Markera att ni vill betala med Mondido Payments i Shopifys Checkout.
    - Mondidos betalfönster öppnas och ni ser enbart kortbetalning.
    - Fyll i namn och kortuppgifter för testkort (ni hittar dessa i vår guide för testbetalningar).
    - Klicka på "Betala".
    - Om nu era inställningar är rätt ska er order bli godkänd.
    - Om er order inte blir godkänd kontrollera att ni angett rätt uppgifter för MerchantID och Secret när ni integrerade er gateway, kontrollera att ni är i testläge, kontrollera att ni använder testkort och inte ett riktigt kort. Har ni fortfarande problem kontakta Mondidos Onboarding Team så hjälper de er.
  17. Testa gärna flera ordrar så ni blir bekanta med hur det fungerar. Vi rekommenderar att ni även testar att göra återbetalningar.
  18. När ni är klara med integration och testbetalningar återkoppla till Mondidos Onboarding Team. De meddelar er när de lagt er live. Det är då viktigt att klicka ur testläge för Mondido Payments. När ni gjort det kan ni börja ta livebetalningar från era kunder.

Extra information till er som har kortbetalning och enbart vill att pengar ska reserveras på er kunds konto och att ni drar dem när ni skickar ordern.

1. Gå till "Inställningar" -> "Betalningar" i ert Shopify. Längst uppe till höger ser ni nedanstående fönster. Klicka på "Hantera"

2. Här kan du ändra hur du vill att Shopify ska hantera dina betalningar. Normalt har man "Automatiskt" valt, då kommer pengarna att dras från er kunds konto utan att ni gör något. Men vill man att beloppet enbart ska reserveras och att man drar det när man skickar ordern så markerar man "Manuellt".shopify-inställningar-betalningar-hantera
  3. Om man har valt "Manuellt" behöver man när man ska skicka sin order klicka på "Ta emot betalning" som finns när man går in i en order för att dra beloppet från kundens konto.shopify-capturebutton