Kom igång med Mondido-konto

Så kommer du igång med Mondido

Vänligen gå hit och skapa ett Mondido-konto

• När du skapat ditt konto kommer du att se nedanstående, skriv in namn på din webbutik och klicka på "Spara"

• Du ser då nedanstående. Om du vill komma igång och ta betalningar, klicka på "Go Live" om du vill utforska och testa Mondido först kan du börja göra det nu.

Börja ta betalningar

Du behöver nu fylla i vår Onboarding för att komma igång med livebetalningar. Om du inte är framme vid vår Onboarding kan du komma till den genom att klicka på "Kontouppgifter" i menyn till vänster när du är inloggad hos Mondido.

Följ instruktionerna nedan för att fylla i din information

Steg 1

1. Välj det land ditt företag är registrerat i, klicka på rutan för att öppna en rullgardinsmeny.
  2. Ert företags registreringsnummer.
  3. Skriv in vad ni säljer och vilka era kunder är. T ex: Vi säljer kläder till privatpersoner.
  4. Välj vilken plattform ni använder för er webbshop, klicka på rutan för att öppna en rullgardinsmeny.
  5. URL till er webbshop. (Om er webbshop inte är live ännu, lägg till en länk till testwebbplats här så att vi kan se er webbshop.)
  6. Välj ett svar för hur du fick reda på oss, klicka på rutan för att öppna en rullgardinsmeny.
  7. Valuta som era kunder betalar i på er webbplats. Om ni tar betalt i mer än en valuta, lägg till huvudvalutan här.
  8. Er beräknade totala årsomsättning. (Skriv endast siffror och använd valutan du har angett som huvudvaluta i steg 7).Klicka på Nästa

Steg 2

1. Ert VAT-nummer. För svenska företag lägg till SE i början av ditt organsationsnummer och 01 i slutet.
  2. Ert företags juridiska namn.
  3. Adress där ert företag är registrerat.
  4. Om ni behöver ytterligare utrymme för er adress.
  5. Postnummer till ert företag.
  6. Stad/ort där ert företag är registrerat.
  7. Land där ert företag är registrerat (Detta hämtas automatiskt från steg 1).
  8. Om ert företag har en annan faktureringsadress, avmarkera "Samma som företagsadress". Fyll i uppgifter för er faktureringsadress.
  9. Ange en e-postadress dit vi kan skicka era fakturor för ert Mondido-konto.Klicka på Nästa

Steg 3

1. För- och efternamn på kontaktpersonen (vanligtvis personen som skapade kontot och fyller i onboarding-formuläret).
  2. E-postadress till kontaktpersonen. (Se till att ange en e-postadress där vi kan nå dig under onboarding-processen och efteråt om det behövs.)
  3. Telefonnummer till kontaktpersonen. (Se till att ange ett telefonnummer där vi kan nå dig om e-posten inte besvaras eller om vi behöver nå dig snabbt.)
  4. Om du önskar att ge oss en teknisk kontaktperson som explicit kan hjälpa dig med tekniska frågor i framtiden, avmarkera "Samma som administrativ kontakt" och fyll i uppgifter för den tekniska kontaktpersonen.Klicka på Nästa

Du kommer nu vidare och kan utföra Onboarding för betalsätt. Se nedanstående guider för hur du fyller i dessa.

Swish - Hur fyller jag in Onboarding

Kort - Hur fyller jag i Onboarding