Kort - Hur fyller jag i Onboarding

Så fyller du i Onboarding för kort (Visa & Mastercard)

När ni skapat ett konto hos Mondido och fyllt i er företagsinformation kommer ni till vår Onboarding för betalsätt, det ser ut enligt nedan. Ni klickar på raden för "Kort" för att komma till vår Onboarding för Kort (Visa & Mastercard).

Ni ser då nedanstående och längre ner hittar ni förklaringar till varje fält.

  1. Beskriv vad ni kommer att sälja i er webbshop. Var så noggrann som möjligt och inkludera om ni har olika typer av produkter/tjänster. Ert avtal gäller endast för det ni skrivit här.
  2. Här fyller ni i beloppet för en genomsnittlig order.
  3. Aktivera genom att klicka på reglaget om ni har återkommande betalningar/prenumerationer. T.ex. era kunder betalar dig ett belopp med regelbundna intervaller för er produkt.
  4. Aktivera genom att klicka på reglaget om ni levererar era produkter fysiskt. Leverera fysiskt = att ni packar en vara och skickar eller att kunden hämtar varan i er butik. Exempel på icke fysisk leverans kan vara om ni har något för digital nedladdning eller att ni säljer en tjänst. Har ni både och välj "Fysisk leverans".
  5. Aktivera genom att klicka på reglaget om ni säljer via dropshipping. Dropshipping är om ni säljer en vara utan att ni äger den eller har den i ert lager och att någon annan packar och skickar varan åt dig. (Detta alternativ visas endast om ni valt att ni säljer fysiska produkter).
  6. OM ni har valt fysisk leverans, måste ni välja intervallet det tar tills produkterna har skickats från ert lager eller tjänsterna har fullständigt levererats. Klicka på fältet för att se alternativ. T.ex. om ni skickar 50% inom 24 timmar och det tar ytterligare 3 dagar innan ni har skickat alla produkter, välj "Mindre än 5 dagar" här. OBS: om ni har tjänster som resor, kurser och liknande, räknas tjänsten bara som levererad när resan/kursen etc. är helt avslutad.
  7. Skriv namnet på er bank här.
  8. Välj vilken valuta ert bankkonto har.
  9. Ange Swift-kod här. Er banks SWIFT (BIC) kan hittas i er internetbank, ert kontoutdrag eller på er banks webbplats. 
  10. Ange IBAN här. Detta finns vanligtvis tryckt på kontoutdrag eller kan hittas i er internetbank.
  11. Välj ägarstruktur genom att klicka på fältet. Organisationer och föreningar kan använda valet "en eller fler äger 25% el mer"
  12. Här behöver ni ladda upp registreringsbevis för företaget samt ett dokument som visar samtliga ägare i bolaget.

    Är ni en organisation eller förening behöver ni ladda upp kopia av årsmötesprotokoll/protokoll från konstitutionsmöte samt ett dokument med samtliga styrelsemedlemmar.

    Klicka på fältet för att ladda upp filer. 
  13. Kontrollera att er sida uppfyller alla punkter här. Om inte säkerställ att ni kompletterar er sida innan ni fortsätter er ansökan. När ni säkerställt att er sida uppfyller samtliga punkter aktivera reglaget genom att klicka på det. 
  14. Förnamn och efternamn på intressenten. En intressent kan vara en ägare, vd, ordförande eller styrelsemedlem. Säkerställ att ALLA som direkt eller indirekt äger 25% eller mer i företaget anges. Ägs företaget av ett annat företag så ska de som indirekt är ägare genom att äga ett företag som äger ett företag anges.

    Finns det en VD som inte är ägare ska även VD anges. 

    Är den som ansöker en förening eller organisation ska ordförande och styrelsemedlem anges. Välj "Ägare" för dessa, ordförande är också "VD".

    (Ni lägger till fler personer genom att klicka på "Lägg till intressent" längre ner i formuläret, se punkt 28.)  
  15. Välj om personen är ägare. Se ovan i punkt 14 vilka som är ägare. 
  16. Välj om personen är VD. Om ni har enskild firma så är ni även VD. Är du ordförande i förening eller organisation räknas du också som VD. 
  17. Personens personnummer. Kallas även för social security number.
  18. Personens födelsedatum, ni kan klicka på ikonen för kalender och välja datum eller skriva in det manuellt.
  19. Klicka här och välj en fil för att ladda upp ID-handling för personen. (Godkända ID-handlingar för verifiering: Nationellt ID-kort, pass eller körkort.) Om det är ID-handling så som ID-kort eller körkort ska även baksida laddas upp i fältet nedanför. 
  20. Klicka här och välj en fil för baksida på ID-kort eller körkort om det är det som är uppladdat som ID-handling. 
  21. Gatuadress där personen är registrerad som bosatt.
  22. Extra fält för adress om det behövs.
  23. Postnummer där personen är registrerad som bosatt.
  24. Stad/ort där personen är registrerad som bosatt.
  25. Land där personen är registrerad som bosatt.
  26. Klicka här och välj en fil för bevis på adressverifiering. Accepterade dokument för adressverifiering:
    Bankutdrag (Transaktioner kan döljas eftersom det inte är relevant för detta ändamål)
    El-, värme- eller vattenräkning
    Ett officiellt dokument utfärdat av en myndighet (möjligheterna kan vara olika beroende på land)
    Dokumentet får inte vara äldre än 3 månader och måste därför innehålla ett datum tillsammans med fullständigt namn och adress.
  27. Om ni felaktigt lagt till fler intressenter kan ni ta bort fält som inte behövs genom att klicka här.
  28. Om det finns fler personer som äger 25% eller mer eller på annat sätt uppfyller villkoren under punkt 14, klicka på knappen "Lägg till person" och lägg till information om nästa intressent, precis som ni gjorde i steg 14-26.
  29. När ni har fyllt i all information, klicka på "Skicka in".

När ni har skickat in ansökan kommer den att granskas av vårt team. Granskningen är en manuell process, så hanteringstiden kan variera - men vårt team kommer att se till att verifiera detaljerna så snabbt som möjligt.