Integrera Mondido i Shopify

Nedan hittar ni en guide till hur ni integrerar Mondido i ert Shopify. Följ de olika stegen och tänk på att göra ALLA steg.

Mondido har olika gateways till Shopify. Det finns en standardgateway som redan finns installerat i ditt Shopify men vi rekommenderar att använda olika gateways för olika betalsätt. Detta ger era kunder en tydlig överblick över vilka betalsätt ni erbjuder. Det finns beskrivet längre ner hur ni installerar olika gateways. Nedan ser ni skillnaden på hur det ser ut med våra separata gateways och med vår standardgateway.

En gateway för varje betalsätt

en-gate-way-för-varje-betalsätt

Standardgateway

standardgateway

Integrationsinstruktioner

Följ dessa steg för att komma igång med Mondido i er Shopify-butik.

1. För att ni ska kunna ta livebetalningar måste ni ha ett Mondidokonto och nödvändiga avtal för olika betallösningar. Om ni inte redan har ett konto hos Mondido, läs här hur ni kommer igång.
  2. Logga in på ert Shopify-konto.
  3. Scrolla längst ner i denna guide och klicka på länken/länkarna för den/de gateways ni vill installera i ert Shopify.
  4. Klicka på "Inställningar" i ert Shopify (längst nere till vänster) gå in på "Betalningar".inställningar
  5. Beroende på vilka gateways ni installerat kan ni hitta dem på lite olika platser i ert Shopify.
    - Mondidos gateway för kortbetalning hamnar under "Tredjepartsleverantör".
    - Övriga gateways hamnar under "Alternativa betalningsmetoder". olika-platser
  6. Leta fram den/de gateways som ni installerat. Den som heter "Mondido Payments" är vår standardgateway men vi rekommenderar att ni använder olika gateways för olika betalsätt istället. Våra gateways heter samma sak som de heter i vår lista med länkar längst ner i denna guide (texten med fet stil). Ni ser även på bilderna under varje gateway hur den gatewayen ser ut när ni går in under "Tredjepartsleverantör" eller "Alternativa betallösningar".
  7. När ni klickat på en gateway så installeras gatewayen och ni behöver fylla i Merchant ID och Secret i inställningarna för att det ska fungera och kopplas mot ert konto.gateway-inställningar
  8. Merchant ID och Secret hittar man under fliken API integration i Mondidos admin. Dessa inställningar måste ni göra för alla gateways ni installerar. mondido-admin
  9. Ni behöver även se till att de logotyper som ni väljer är för olika betalsätt är rätt, är ni osäkra kontakta vårt Onboarding Team så hjälper de er med vilka logotyper ni bör välja. Nedan hittar ni några alternativ på olika betalsätt. Bilden för kortbetalning visar de logotyper som bör användas för ett normalt kortinlösenavtal utan att ni har några tilläggsavtal.
  10. Kortbetalning loggor-kort Swish loggor-swish Paypal loggor-paypal
  11. När ni fyllt i MerchantID, Secret, markerat rätt logotyper för de betalsätt ni har och kryssat för "Aktivera testläge" klickar ni på att aktivera gatwayen (i bilden nedan är det Paypal vi använt som exempel). aktivera
  12. Man behöver även koppla ihop sin Shopifyshop med Mondido för att kunna använda betalsätten. Detta gör man genom att logga in i Mondidos admin. Skriv in ert Shopifynamn (något liknande minshop.myshopify.com), skriv inte in http://. Klicka på "Installera". mondido-admin-integrationer
  13. Ni kommer då att installera vår PayStation-app. Godkänn installationen genom att klicka på knappen "Installera olistad app". installera-app
  14. Gå sedan till Shopify, gå till "Appar" i Shopifys meny och kontrollera att ni har Mondido Payments installerat.shopify-menyshopify-appar
  15. Nu ska ni göra testbetalningar. Se till att ni har klickat i att "Aktivera testläge" för den gateway (betalsätt) ni tänker testa med, annars kommer det inte gå att göra testbetalningar (se bilden i steg 10). För testbetalningar kommer ni enbart att se kortbetalning i ert betalfönster oavsett om ni har gateway för Swish eller något annat. Detta kommer att ändras när ni börjar ta livebetalningar. En guide för hur ni gör testbetalningar hittar ni här: Testbetalningar
  16. Exempel om ni har gateway för Swish installerad i ditt Shopify:
    - Lägg en vara från er shop i er kundkorg.
    - Gå vidare till kassa och fyll i namn, adress osv.
    - Markera att ni vill betala med Swish i Shopifys Checkout.
    - Mondidos betalfönster öppnas och ni ser enbart kortbetalning.
    - Fyll i namn och kortuppgifter för testkort (ni hittar dessa i vår guide för testbetalningar).
    - Klicka på "Betala".
    - Om nu era inställningar är rätt ska er order bli godkänd.
    - Om er order inte blir godkänd kontrollera att ni angett rätt uppgifter för MerchantID och Secret när ni integrerade er gateway, kontrollera att ni är i testläge, kontrollera att ni använder testkort och inte ett riktigt kort. Har ni fortfarande problem kontakta Mondidos Onboarding Team så hjälper de er.
  17. Testa gärna flera ordrar så ni blir bekanta med hur det fungerar. Vi rekommenderar att ni även testar att göra återbetalningar.
  18. När ni är klara med integration och testbetalningar återkoppla till Mondidos Onboarding Team. De meddelar er när de lagt er live. Det är då viktigt att klicka ur testläge i ALLA gateways (betalsätt) som ni har via Mondido. Skulle ni ha något betalsätt som ännu inte är klart, avaktivera gateway för det betalsättet så länge. När ni gjort det kan ni börja ta livebetalningar från era kunder.

Extra information till er som har kortbetalning och enbart vill att pengar ska reserveras på er kunds konto och att ni drar dem när ni skickar ordern.

1. Gå till sidan med alla olika betalmetoder i ert Shopify (Inställningar -> Betalningar), scrolla längst ner. Ni ser ni detta:shopify-inställningar-betalningar
  2. Klicka på "Hantera, då ser ni nedanstående. Normalt har man "Automatiskt" valt, då kommer pengarna att dras från er kunds konto utan att ni gör något. Men vill man att beloppet enbart ska reserveras och att man drar det när man skickar ordern så markerar man "Manuellt".shopify-inställningar-betalningar-hantera
  3. Om man har valt "Manuellt" behöver man när man ska skicka sin order klicka på "Ta emot betalning" som finns när man går in i en order för att dra beloppet från kundens konto.shopify-capturebutton

Här nedan finns installationslänkar för separata gateways

Gateway:  Kortbetalning
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052646

Gateway: Credit cards by Mondido (För er som vill ha engelsk text på kortbetalning)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051959

Gateway:  Faktura ("Egen faktura")
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052782

Gateway:  Företagsfaktura ("Egen faktura")
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053943

Gateway:  Direktbanksbetalning (Via Trustly)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052962

Gateway:  Instant Bank payments (Trustly för er som vill ha engelsk text)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051949

Gateway:  Swish
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051955

Gateway:  PayPal by Mondido
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051957
Gateway: Vipps
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053277