Integrera Mondido i Shopify

I Shopify finns det två olika alternativ att installera Mondido som betalsätt, antingen använder du Mondidos standardmodul eller installerar en modul för varje betalsätt. Se bilderna nedan för att se skillnaden mellan dessa. Vi brukar rekommendera att man använder sig av olika moduler då detta ger din kund tydligast överblick av vilka betalsätt du erbjuder.

Standardmodul

En modul för varje betalsätt

Följ dessa steg för att komma igång med Mondido i din Shopify-butik.

1. Om du inte redan har ett konto hos Mondido, registrera dig för ett konto hos Mondido här. Namnge shopen med namnet på din webbshop.
  2. Logga in på ditt Shopify-konto.
    Om du vill använda separata moduler hittar du länkar till dem längst ner på denna sida. Klicka på länken för att installera modulen i ditt Shopify.
    Om du vill använda standardmodulen går du till den här sidan i Shopify.
    Under Settings gå in på "Payment providers".
    Tryck på den "Choose..." knappen som hör till den sektion du är ute efter för att komma till modullistan. Mondidos kortbetalningsmodul hamnar under "Third-party providers", medans de övriga hamnar under "Alternative payment methods".
    Leta på den/de moduler som du installerat. Den som heter "Mondido Payments" är vår standardmodul, de övriga heter något liknande "Mondido: Paypal" osv.  (Notera: Det kan finnas någon där Mondido namnet fattas på.)
    OBS! Om du inte kan hitta var du installerat Mondidos kortbetalningsmodul kan det bero på att du har kortbetalning via någon annan operatör aktiverat.

3. När du har installerat modulen eller modulerna du vill använda behöver du fylla i Merchant ID och Secret i inställningarna för att de ska fungera. Merchant ID och Secret hittar man under fliken API integration i Mondidos admin. Detta måste du göra för alla moduler du installerat.

4. Om du använder vår separata modul för kortbetalning går du in under "Settings" -> "Payment providers" -> "Third-party providers" -> "Choose third-party provider" -> "Mondido: Kortbetalning" (alternativt "Mondido: Credit cards").
    Annars går du in under "Settings" -> "Payment providers" -> "Alternative payment methods" -> "Choose alternative payment", och letar på den eller de moduler du har installerat.
    När du är inne på rätt modul fyller du i ditt Merchant ID och Secret. Tryck sedan på "Activate <Modulnamn>" knappen längst ner till höger.

Bilden nedan är ett exempel på hur det kan se ut när man är inne på inställningarna för en modul. Det kan se lite annorlunda ut beroende på vilken modul som man är inne på, men i stort sett är det detsamma.
    Om du har ett avtal för kortinlösen hos oss är det de loggor som syns markerade i bilden nedan som du bör ha markerade.

Notera att "Enable test mode" bör vara markerat tills dess att du blivit satt i liveläge hos oss och vi meddelat att du kan ändra det!

OBS!
    När du aktiverat en modul försvinner den ur listan och dyker istället upp direkt i "Payment providers" menyn som i bilden nedan. Där behöver man trycka på "Manage" eller "Edit" för att komma till modulens inställningar.

5. Man behöver även koppla ihop sin shop med vårt admin för att kunna använda betalsätten. Detta gör man genom att logga in i Mondidos admin. Skriv in ditt Shopifynamn (något liknande minshop.myshopify.com. Skriv inte in http://) och klicka på "Installera" och bekräfta att du vill installera.

6. Därefter så skapar du ett API-lösenord i Mondidos admin under Integration, du kan gå till den sidan här.
    Gå sedan in i Shopify, gå till "Apps" och klicka på "Mondido Paystation". Här skriver du in ditt Merchant ID och API-lösenordet från steg 3.

7. Nu ska du göra testbetalningar. Se till att "Enable test mode" är markerat i alla de moduler som du ska testa, annars kommer det inte gå att göra testbetalningar. (Se rutan längst ner i första bilden i steg 4.)
    En guide för hur du gör testbetalningar hittar du här: Testbetalningar
    Testa gärna ordentligt för att se att allt fungerar som det ska på din sida. Vi rekommenderar att du gör flera testbetalningar och återbetalningar.
  8. Det är sedan viktigt att klicka ur testläge inne i Shopify när vi på Mondido informerar om att allt är klart för att gå live annars kommer det inte att fungera med live transaktioner.
    Använder du flera moduler måste du klicka ur "Enable test mode" i alla modulerna.

Här nedan finns installationslänkar för de separata modulerna
:

Modul: Kortbetalning
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052646
Länder: Hela världen

Modul: Credit cards (För dig som vill ha engelsk text på kortbetalning)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051959
Länder: Hela världen

Modul: Collector bank ("Collector faktura")
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051945
Länder: Sverige, Norge, Finland

Modul: Faktura ("Egen faktura")
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052782
Länder: Enligt överenskommelse

Modul: Företagsfaktura (*Egen faktura")
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053943
Länder: Enligt överenskommelse

Modul: Masterpass
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051947
Länder: Olika länder i världen som är anslutna till Masterpass

Modul: Trustly Bankbetalning
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052962
Länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien

Modul: Trustly Bank payment (för dig som vill ha engelsk text)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051949
Länder: Länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien

Modul: Swish
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051955
Länder: Sverige

Modul: PayPal
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051957
Länder: Hela världen

Modul: Vipps
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053277
Länder: Norge