Integrera Shopify

I Shopify finns det två olika alternativ att installera Mondido som betalsätt, antingen använder du Mondidos standardmodul eller installerar en modul för varje betalsätt. Se bilderna nedan för att se skillnaden mellan dessa. Vi brukar rekommendera att man använder sig av olika moduler då detta ger din kund tydligast överblick av vilka betalsätt du erbjuder.

Standardmodul

En modul för varje betalsätt

Följ dessa steg för att komma igång med Mondido i din Shopify-butik.

1. Om du inte redan har ett konto hos Mondido, registrera dig för ett konto hos Mondido här. Namnge shopen med namnet på din webbshop.
  2. Logga in på ditt Shopify-konto.
    Om du vill använda separata moduler hittar du länkar till dem längst ner på denna sida. Klicka på länken för att installera modulen i ditt Shopify.
    Om du vill använda standardmodulen går du till den här sidan i Shopify.
    Under kategorin "Alternative payments" letar du fram den/de moduler du installerat. Den som heter Mondido Payments är vår standardmodul, de övriga heter något liknande Mondido: Swish, Mondido: Paypal osv.
    OBS! Om du installerat Mondidos kortbetalningsmodul hittar du inte den i "Alternative payments utan ovanför i "Card Payment". Om du inte kan hitta var du installerar den kan det bero på att du har kortbetalning via någon annan operatör aktiverat.

3. När du har installerat modulen eller modulerna du vill använda måste du fylla i Merchant ID och Secret i inställningarna för att betalmetoderna ska fungera. Merchant ID och Secret hittar man under fliken API integration i Mondidos admin. Detta måste du göra för alla moduler du installerat.

4. Du fyller i de uppgifterna i "Settings" -> "Payment providers" för Mondido i ditt Shopify. Du väljer där under alternative payments "Mondido Payments" och där fyller du i ditt Merchant ID och Secret.

5. Man måste även koppla ihop sin shop med vårt admin för att kunna använda betalsätten. Detta gör man genom att logga in i Mondidos admin. Skriv in ditt Shopifynamn (något liknande minshop.myshopify.com. Skriv inte in http://) och klicka på "Installera" och bekräfta att du vill installera.

6. Därefter så skapar du ett API-lösenord i Mondidos admin under Integration, du kan gå till den sidan här.
    Gå sedan in i Shopify, gå till "Apps" och klicka på "Mondido Paystation". Här lägger du till det API-lösenord du valt. Där måste du också lägga in ditt Merchant ID om det inte finns eller om det är felaktigt.
  7. Nu ska du göra testbetalningar. Se till att klicka i “Use test mode” annars kommer det inte gå att göra testbetalningar. Testar du från flera moduler måste du kryssa i "Use test mode" i alla moduler.
    En guide för hur du gör testbetalningar hittar du här: Testbetalningar
    Testa gärna ordentligt för att se att allt fungerar som det ska på din sida. Vi rekommenderar att du gör flera testbetalningar och återbetalningar.
  8. Det är sedan viktigt att klicka ur testläge inne i Shopify när vi på Mondido informerar om att allt är klart för att gå live annars kommer det inte att fungera med live transaktioner.
    Använder du flera moduler måste du klicka ur "Use test mode" i alla moduler.

Här nedan finns installationslänkar för de separata modulerna
:

Modul: Kortbetalning
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052646
Länder: Hela världen

Modul: Credit cards (För dig som vill ha engelsk text på kortbetalning)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051959
Länder: Hela världen

Modul: Collector faktura
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051945
Länder: Sverige, Norge, Finland

Modul: Faktura ("Egen faktura") https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052782
Länder: Enligt överenskommelse

Modul: Företagsfaktura (*Egen faktura") https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053943
Länder: Enligt överenskommelse

Modul: Masterpass
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051947
Länder: Olika länder i världen som är anslutna till Masterpass

Modul:  Trustly Bankbetalning
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1052962
Länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien

Modul: Trustly Bank payment (för dig som vill ha engelsk text)
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051949
Länder: Länder: Österrike, Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien

Modul: Swish
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051955
Länder: Sverige

Modul: PayPal
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1051957
Länder: Hela världen

Modul: Vipps
https://www.shopify.com/login?redirect=%2Fadmin%2Fauthorize_gateway%2F1053277
Länder: Norge