Integrera Mondido i Shopify

Nedan hittar ni en guide till hur ni integrerar Mondido i ert Shopify. Det kommer att se ut som på bilden nedan i er kassa i Shopify (kan variera lite beroende på vilka betalsätt ni använder via Mondido).

Följ de olika stegen och tänk på att göra ALLA steg. Har ni frågor om integrationen kontaktar ni vårt Onboardingteam på onboarding@mondido.com.

Mondido i Shopify:

Shopify-Checkout

Integrationsinstruktioner

Följ dessa steg för att komma igång med Mondido i er Shopify-butik.

1. För att ni ska kunna ta livebetalningar måste ni ha ett Mondidokonto och nödvändiga avtal för olika betallösningar. Om ni inte redan har ett konto hos Mondido, läs här hur ni kommer igång.
  2. Logga in i Mondidos admin.
  3. Logga in på ert Shopifykonto, man behöver ha ägarkonto eller ett konto med rättigheter för att kunna ändra betalsätt.
  4. hit.
  5. Klicka på knappen "Anslut" som finns nästa längst ner.

Shopify-Anslut

6. Ni kommer då att se detta, klicka på "Installera app".

7. Ni länkas då till Mondidos sida för att utföra installationen av appen. Klicka i fältet till höger och välj det merchantkonto ni vill koppla till ert Shopify.  Säkerställ att ni väljer rätt merchantkonto och klicka på "Bekräfta"-knappen när ni valt rätt konto.

8. Om det lyckats bör det se ut liknande nedanstående. Klicka på "Fortsätt" för att komma tillbaka till Shopify.

9. Gå till fliken "Sök efter leverantör" och skriv in "Mondido Payments" i sökfältet. Shopify-Sok-leverantor
  10. När ni ser Mondido Payments klicka på den leverantören och klicka på knappen "Aktivera".

Shopify-Sok-leverantor-2

11. Säkerställ att ni endast markerat de ikoner som stämmer överens med de betalsätt ni har via Mondido Payments. Shopify visar enbart 4 ikoner, har du flera betalsätt via Mondido och kort är ett av dem så föreslår vi att man lämnar Visa Electron och Maestro omarkerade. Är ni osäker på vilka kontakta vårt Onboardingteam på mailadressen onboarding@mondido.com så hjälper de er med vilka ni ska markera.

Shopify-Loggor

12. Markera kryssrutan vid ""Aktivera testläge" och ha den markerad tills dess att vi meddelat att ni ligger live hos Mondido och att ni kan ta bort testläget.

Shopify-Testlage

13. Klicka på "Aktivera Mondido Payments" för att aktivera Mondido i er kassa. Om ni ligger live med andra betalleverantörer kan ni inaktivera Mondido Payments igen så fort ni gjort era testbetalningar som beskrivs i punkt 15. Ni riskerar annars att era kunder tror att det är möjligt att använda de betalsätten ni har via Mondido Payments redan nu och ni missar kanske ordrar.

Shopify-Aktivera

14. Vänligen testa att allt fungerar genom att utföra testbetalningar. Ni hittar instruktioner för testbetalningar här: Testbetalningar. Testa gärna att göra flera ordrar för att bekanta dig med hur det fungerar. Vi rekommenderar även att ni provar att göra återbetalningar på era testbetalningar.

Kom ihåg att ni alltid kan kontakta oss på onboarding@mondido.com om ni har några frågor.